SEBASTIAN STIPHOUT

Silmä on yksi kehomme tärkeimmistä aistielimistä. Se välittää meille 80 prosenttia ympäristön informaatiosta. Siksi näkemisen hyvinvoinnista on tärkeää huolehtia säännöllisillä näöntarkastuksilla ja tarvittaessa mahdollisimman tarkoilla ja omalle näölle räätälöidyillä silmälaseilla.

Linssien suunnittelun perustana käytetään edelleen vuonna 1900 sovittua silmämallia. Lääkäri Alvar Gullstradin kehittämä silmämalli on ollut käytössä jo 118 vuotta.

Saksalaisen Rodenstockin uusin teknologia mittaa silmän ”sormenjäljet”.Mittauksen avulla pystytään laskemaan linssin voimakkuus kunkin silmän todellisen pituuden mukaan eikä keskiarvoon perustuvan silmämallin mukaan.

Tätä uutta saksalaista teknologiaa hyödynnetään nyt myös Suomessa Fenno Optiikka -liikkeissä. Huipputeknologiset DNEye Scannerit otettiin käyttöön alkusyksystä 2018.

Maailman parhaat silmälasit, maailman tarkin näkö

DNEye Scannerilla silmiesi taittovoima mitataan 100 000 eri kohdasta vain parissa minuutissa. Silmiesi sormenjäljet mitataan sekä pienellä että isolla pupillin koolla. Näin näöstäsi saadaan enemmän tietoa eri valaistusolosuhteissa.

Tämä huippuunsa kehitelty teknologia mahdollistaa tarkemmat tutkimustulokset ja kirkkaamman näön kuin koskaan ennen. Mittauksen jälkeen tutkija näyttää sinulle, miten näet päivänvalossa ja hämärässä, kauas ja lähelle, sekä miten voit nähdä entistäkin tarkemmin Rodenstockin parhailla linsseillä.

Optikko tekee sinulle näöntutkimuksen ja linssimäärityksen skannerin tietoja hyödyntämällä.